april 12, 2023

Airco Verwarming

Wist u dat moderne airco’s tegenwoordig veel meer kunnen dan alleen koelen? Ze kunnen namelijk ook dienen als efficiënte verwarmingsoplossing voor uw vestiging. Dit betekent dat u het hele jaar door kunt profiteren van het comfort van uw airco, en tegelijkertijd geld kunt besparen op uw gasrekening. In vergelijking met een traditionele CV-ketel, kunt u namelijk op een veel kostenefficiëntere manier verwarmen. Ontdek hoe u een airco kunt inzetten voor zowel koelen als verwarmen.

Airco vs. CV-ketel: Energiezuinigheid

Wist u dat een airco eigenlijk veel energiezuiniger is dan een traditionele CV-ketel? Dat komt omdat het op elektriciteit draait, wat duurzamer en efficiënter is. Bovendien leidt het gebruik van een airco als verwarming tot aanzienlijke gasbesparingen, waardoor het hele systeem nog zuiniger wordt.

Het systeem is ook nog eens super efficiënt. Met slechts 1 kWh aan elektriciteit kan een airco meestal wel tussen de 3 kWh en 5 kWh aan warmte produceren. Dus, hoewel uw energierekening misschien iets omhoog gaat, wordt deze extra kost heel efficiënt ingezet voor het verwarmen van uw gebouw.

 

Hoe Verwarm je een Ruimte met een Airco?

Een airco is samengesteld uit twee essentiële componenten: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit heeft als taak warme lucht uit de omgeving te onttrekken en deze naar binnen te brengen, zelfs wanneer de buitentemperatuur laag is. Interessant genoeg kan dit proces ook effectief werken bij koude omstandigheden.

Wanneer het systeem gebruikt wordt om te koelen, keert het proces zich om. De warmte wordt dan juist van binnen naar buiten verplaatst. Dit betekent dat u met één systeem zowel kunt verwarmen als koelen, waardoor je het hele jaar door van een optimaal binnenklimaat kunt genieten.

our team

De Voordelen van Airco Verwarming

Nu u weet dat u uw airco kunt gebruiken om uw huis te verwarmen, laten we eens naar de voordelen ervan kijken:

 • Kostenbesparing: Een van de meest overtuigende redenen om het systeem als verwarming te gebruiken, is de besparing op uw energierekening. Airco’s zijn efficiënter dan traditionele CV-ketels, wat betekent dat u minder geld hoeft uit te geven om uw gebouw warm te houden.
 • Milieuvriendelijk: Airco’s die werken als warmtepompen zijn milieuvriendelijker omdat ze geen fossiele brandstoffen verbranden. Ze gebruiken gewoon de warmte die al in de lucht aanwezig is.
 • Jaarlijkse bruikbaarheid: In tegenstelling tot CV-ketels die voornamelijk in de winter worden gebruikt, kun u uw airco het hele jaar door benutten. In de zomer koelen en in de winter verwarmen.

Airco als Aanvulling op je CV-ketel

U zou zelfs overwegen om je traditionele CV-ketel deels te vervangen door een geavanceerd airconditioningsysteem. Maar eigenlijk werken ze het beste samen. Door ze te combineren, kan uw airco in de koude maanden bijspringen om uw huis te verwarmen, terwijl het in de zomermaanden voor verkoeling zorgt. Met dit slimme systeem blijft uw gasrekening laag.

Wat zijn de nadelen van verwarmen met een airco?

Waar zou u op moeten letten bij het verwarmen van uw gebouw met een airconditioner? Een aantal punten waar u rekening mee moet houden zijn de volgende:

 

 • Een airco verwarmt niet zo gelijkmatig als vloerverwarming.

Het is belangrijk om te weten dat een airconditioningsysteem niet dezelfde gelijkmatige warmte kan bieden als vloerverwarming. Terwijl een airco zorgt voor snel en effectief verwarmen, verdeelt vloerverwarming de warmte gelijkmatiger over de hele ruimte. Een airco zorgt ook voor een comfortabele en gelijkmatige verwarming van de ruimte, echter kost dit meer tijd.

 

 • De aanschafkosten nemen snel toe wanneer u meerdere airco’s nodig heeft.

Het is belangrijk om te realiseren dat de kosten voor de aanschaf van airco’s snel kunnen stijgen wanneer u meerdere eenheden nodig heeft. Dit komt doordat elke extra unit gepaard gaat met extra kosten voor zowel het apparaat zelf als de installatie. Het is verstandig om bij het plannen van uw koel- en verwarmingssysteem rekening te houden met deze toenemende kosten bij het overwegen van meerdere airco’s binnen uw bedrijf.

 

 • Een airco produceert meer geluid dan een radiator.

Het is goed om te weten dat een airconditioningssysteem over het algemeen meer geluid produceert in vergelijking met een traditionele radiator. Dit geluidsverschil kan variëren afhankelijk van het type en de instellingen, wat belangrijk is om rekening mee te houden bij het kiezen van uw verwarmingssysteem. Als geluidsproductie een belangrijke factor voor u is, kunt u overwegen om geluidsarme modellen te kiezen.

 

Benieuwd hoe een airco oplossing kan bieden binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op!

Bel mij terug

  Een vraag stellen

   Offerte aanvragen