Een aangenaam binnenklimaat op kantoor

Home >> Een aangenaam binnenklimaat op kantoor

Een aangenaam binnenklimaat op kantoor

Is het beste klimaat om in te werken. Daar gaat het om bij het ontwerpen van een klimaatsysteem voor uw kantoor. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat medewerkers productiever zijn en dat het ziekteverzuim een stuk lager is als het binnenklimaat optimaal is.

 

Het belang van een prettige temperatuur

Het is van belang dat er een aangename constante temperatuur is die tevens per ruimte kan worden ingesteld. Een medewerker bij de balie en vlakbij een buitendeur die steeds opengaat, vindt het waarschijnlijk prettig om de verwarming een tandje hoger te kunnen zetten. In een vergaderruimte, waarbij veel mensen de ruimte opwarmen, kan er behoefte zijn om juist extra te koelen. Met deze wensen houden onze specialisten in de ontwerpfase al rekening.

 

Koel in de zomer, warm in de winter

Een traditionele opzet is een gasgestookte ketel die radiatoren verwarmt en een apart airconditioningssysteem voor in de zomer. Maar wist jij dat onze moderne klimaatsystemen fluisterstil  zijn en zowel in staat zijn om te koelen als te verwarmen? Jij hebt op jouw kantoor dus maar één systeem nodig.

 

De werking van een aircosysteem

Door het gebruik van een airco is jouw kantoor voorzien van een aangename temperatuur in de zomer. Dit komt doordat de ingebouwde warmtepomp ervoor zorgt dat de warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst. In de winter werkt dit ook omgedraaid, als een lucht-lucht warmtepomp. Het is dus mogelijk om met een airco jouw kantoor te verwarmen, zelfs als het buiten vriest. Het principe bij verwarmen berust niet op het opwekken van warmte maar het verplaatsen van warmte. Dit is een zeer efficiënte wijze van verwarmen met een hoger rendement dan een Cv-ketel .

Onze merken nemen vaak het voortouw in deze vernieuwende technieken.

 

Nog even de voordelen van een airco op een rijtje

 • De geavanceerde warmtepomptechnologie zorgt voor een optimaal rendement en een maximale energiebesparing. De binnen units zijn compact en in iedere ruimte te installeren,
 • Met een airco is een ruimte veel sneller op temperatuur dan met een traditionele CV installatie,
 • Een airco is veel goedkoper in verbruik dan een CV ketel, vooral in het voor- en najaar,
 • De airco zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer,
 • Een airco filtert irriterende stoffen zoals stuifmeel en andere stoffen.

 

 

Welk klimaatsysteem is geschikt voor mijn situatie?

Er zijn diverse soorten klimaatsystemen, voor kleine kantoren de ‘Single Split’ en ‘Multi Split’ en voor grotere kantoren het ‘VRF Systeem’. Het VRF Systeem heeft de mogelijkheid om tegelijkertijd te koelen én te verwarmen.

 

Een aircosysteem in combinatie met zonnepanelen

Warmtepompen zijn een ideale oplossing om je huis te verwarmen op elektriciteit. De combinatie van een aircosysteem en panelen biedt jou een enorm voordeel. Namelijk, de zonnepanelen verzorgen de stroom voor jouw airco. Je bespaart dus zo op je gas.

 

De mogelijkheid van subsidie

Wil jij van tevoren precies weten waar je aan toe bent? Wij maken een exploitatieberekening waarmee het voor u op voorhand inzichtelijk is wat de investering is, hoeveel subsidie jij krijgt, wat je bespaart op energiekosten, hoeveel CO₂ jij minder uitstoot. Geen verrassingen achteraf, maar weloverwogen het beste besluit maken.

Bij bepaalde klimaatsystemen is maar liefst 55,5% van investeringskosten af te trekken van de fiscale winst. Dit komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Met deze Energie-Investeringsaftrek (EIA) stimuleert de overheid duurzaam ondernemen. Onze specialisten informeren jou graag over de mogelijkheden.

  Download gratis:

  ‘handige tips om te werken aan een gezond binnenklimaat’

  E boek over gezonde werkomgeving

  Lees ook:

  Alles over de warmtepomp!

  Alles over de warmtepomp!

  Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je jouw gebouw verduurzamen