Gezonde luchtkwaliteit op de werkvloer
Home >> Onze dienstverlening >>
Een gezonde luchtkwaliteit
“Een gezond binnenklimaat leidt tot meer werkplezier en lager ziekteverzuim”
Gezonde luchtkwaliteit zou op elke directieagenda horen te staan. Door een slechte luchtkwaliteit op kantoor breng je niet alleen jouw eigen gezondheid in gevaar maar ook die van de medewerkers. De stoffen die in de lucht hangen worden ingeademd en kunnen lijden tot infecties en ziektes. Daarbij zorgt voldoende toevoer van frisse lucht (zuurstof) ervoor dat ‘de mens’ optimaal kan werken. Met een goede luchtkwaliteit zorg je er dan ook voor dat ziekteklachten worden vermeden. Dit heeft tot gevolg dat het ziekteverzuim minder zal zijn, jouw medewerkers meer energie hebben en dat je op langere termijn kosten zult besparen.
COVID 19 heeft ons nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is. De gevaren van ziekmakende bacteriën, virussen en schimmels liggen overal op de loer. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat in 80% van de gebouwen de luchtkwaliteit ronduit slecht is.
Laat vrijblijvend de luchtkwaliteit op jouw kantoor meten.
Ruime ervaring bij 800 opdrachtgevers
Verlaging van de energiekosten
Gezonde en productieve werkomgeving
Je voorkomt storingen aan de klimaatsystemen
Je bent verzekerd van een optimale luchtkwaliteit
Lager ziekteverzuim en voldoen aan ARBO wetgeving
Aanvragen gratis inspectie:

HET BELANG VAN EEN GEZONDE LUCHTKWALITEIT
Klachten worden helaas pas vaak herkend en waargenomen bij een al aanwezige slechte luchtkwaliteit. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, concentratie problemen en irritatie aan de ogen en neus. Ervaar je deze klachten bij jezelf of jouw medewerkers laat dan zo snel mogelijk de luchtkwaliteit meten van jouw kantoor of bedrijf.


LUCHTKWALITEIT METEN OP KANTOOR
Er zijn vaak verbluffend makkelijke manieren om een en ander te verbeteren. Maar het begint met het meten van het werkklimaat. Met speciale apparatuur meet onze expert welke concentraties stoffen er aanwezig zijn en welke temperatuur deze hebben over een langere periode. Op deze manier kunnen we analyseren welke eigenschappen van de lucht een slechte luchtkwaliteit veroorzaken.
“Gezonde lucht is van levensbelang, voor iedereen. Jaarlijks overlijden minimaal 11.000 mensen vroegtijdig door fijnstof of stikstofdioxide”, zegt directeur Michael Rutgers van het Longfonds. “
Werken aan een gezond binnenklimaat?
Download gratis

"Leer hoe je eenvoudig zelf kunt werken aan een gezond binnenklimaat op kantoor. "
- Welke factoren beïnvloeden de luchtkwaliteit
- Effect van temperatuur
- Een optimale luchtvochtigheid
- en zeker nog 15 andere tips die je direct helpen.
WELKE FACTOREN BEÏNVLOEDEN DE LUCHTKWALITEIT
De lucht die wij inademen bestaat uit verschillende stoffen. De bekendste hiervan zijn koolstofdioxide, stikstof, zuurstof en waterdamp. De aan- of afwezigheid, de concentraties en de luchttemperatuur bepalen samen de luchtkwaliteit:
- Temperatuur en luchtvochtigheid: in Nederland zijn wij bijvoorbeeld bekend met droge winterlucht. Deze lucht kan buiten als comfortabel worden ervaren (‘lekker fris’). Wordt deze lucht echter opgewarmd door een radiator, dan kan de lucht als te droog worden ervaren. De luchttemperatuur en de absolute vochtinhoud bepalen samen de relatieve luchtvochtigheid. De relatieve luchtvochtigheid is daarmee dus een bepalende waarde voor hoe men een lucht ervaart.
- De concentratie of intensiteit van CO2: de mens ademt CO2 uit, planten/bomen zetten CO2 om naar zuurstof. Wanneer de hoeveelheid CO2 laag is (bijvoorbeeld buiten in het bos), wordt de lucht meestal als comfortabel ervaren. In en vol bezette kantine kan de CO2 uitstoot hoog zijn, dit is bij onvoldoende verse luchttoevoer niet comfortabel.
- De concentratie of intensiteit van verontreinigende stoffen (bijvoorbeeld de concentratie SO2 (stikstofdioxide), stof en roet), organismen (bijvoorbeeld het aantal pollen of micro-organismen) en fysische verschijnselen (bijvoorbeeld de troebelheid).