Onze partner in airco's en
VRF-sytemen "Mitsubishi"

Het partnerschap tussen Mitsubishi en Technowacht combineert Mitsubishi’s geavanceerde airconditionings- en VRF-systemen met Technowacht’s expertise in onderhoud en service. Deze samenwerking zorgt voor een efficiënte integratie van hoogwaardige koeltechnologieën met betrouwbare ondersteuning, wat leidt tot optimale prestaties en klanttevredenheid voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Efficiënt Verwarmen

Een airco biedt niet alleen verkoeling op warme dagen, maar heeft ook andere handige functies. Ten eerste, naast koelen, kan een airco ook de lucht ontvochtigen, wat vooral nuttig is op vochtige dagen. Dit draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat.

Een veelgestelde vraag is: “Kun je verwarmen met een airco?” Het antwoord is ja. Moderne airconditioners hebben vaak een omkeerbare functie, waarmee ze ook kunnen verwarmen. Dit maakt een airco een veelzijdig apparaat dat het hele jaar door gebruikt kan worden.

In samenvatting biedt een airco niet alleen verkoeling op warme dagen, maar reguleert het ook de luchtvochtigheid en kan het dienen als een efficiënte verwarmingsoplossing in koudere periodes. Het veelzijdige karakter maakt het tot een waardevolle investering voor het hele jaar door comfort in huis.

Heb je meer vragen over airconditioning of overweeg je er een aan te schaffen? Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies op maat.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONZE DIENSTEN

our team

Wat is een "VRF systemen"?

De afkorting VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Een VRF-systeem is een energiezuinig airconditioningsysteem dat een geheel gebouw kan verkoelen of verwarmen. Het systeem bestaat uit een buitenunit en een leidingencircuit dat wordt vertakt naar meerdere binnenunits. Zo kunt u onafhankelijk van elkaar ruimtes verwarmen of koelen.

Een VRF-systeem werkt op dezelfde manier als een luchtwarmtepomp. De binnenlucht wordt via de warmtepomp afgevoerd naar buiten, waardoor de binnenruimte koeler wordt. Wanneer een VRF-systeem wordt gebruikt om te verwarmen, loopt het proces net andersom.

De capaciteit van een VRF-airco is vele malen groter dan andere aircosystemen. Het is dus uitermate geschikt voor het verwarmen of verkoelen van een gebouw zonder gebruik te maken van gas. Door de capaciteit en duurzaamheid van het systeem zijn de mogelijkheden eindeloos.

Benieuwd hoe een VRF-systeem oplossing biedt in uw branche? Vraag hieronder uw gratis offerte aan!

Benieuwd wat wij voor
jou kunnen doen?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Wat zijn de voordelen van een VRF-airconditioner?

  • Capaciteit voor Grote Gebouwen: Een VRF-systeem heeft voldoende capaciteit om grote gebouwen efficiënt te verwarmen of te koelen.
  • Invertertechnologie: Het maakt gebruik van invertertechnologie, waardoor gelijktijdig koelen en verwarmen mogelijk is. Dit is ideaal voor verschillende binnenklimaatbehoeften.
  • Energie-efficiëntie: VRF-warmtepompen halen 75% van de benodigde energie uit de lucht, wat leidt tot uitstekende energie-efficiëntie en kostenbesparingen.
  • Flexibiliteit: Het systeem biedt flexibiliteit in het regelen van de temperatuur in verschillende ruimtes, waardoor individuele comfortniveaus kunnen worden aangepast.
  • Combinatie met Vloerverwarming: Een VRF-systeem kan worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, wat bijdraagt aan optimaal comfort en ventilatie.

Kortom, een VRF-airconditioner biedt een combinatie van efficiëntie, flexibiliteit en comfort, waardoor het een populaire keuze is voor klimaatregeling in verschillende soorten gebouwen.

Bel mij terug

    Een vraag stellen

      Offerte aanvragen