Een duurzame investering, "Warmtepomp voor bedrijven"

Wat is een warmtepomp? En welke voordelen biedt het systeem? Die vragen beantwoorden wij in deze blog.

Een warmtepomp verwarmt uw bedrijf of gebouw. In tegenstelling tot een CV-ketel werkt het systeem op stroom. Door warmte te onttrekken uit de omgeving, zoals lucht, bodem of grondwater, kan uw pand verwarmd of verkoeld worden.

Een warmtepomp is uitermate efficiënt. Een warmtepomp werkt al bij lagere temperaturen, tussen de 35-55 graden. Terwijl een CV-ketel functioneert bij een temperatuur tussen de 60-80 graden. Daar pakt een warmtepomp dus al het nodige voordeel mee. Maar ook het rendement is vele malen hoger. Van 1kWh stroom kan een warmtepomp tot wel 5 kWh aan warmte produceren.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende warmtepompen verkrijgbaar. Deze zijn onderverdeeld in hybride- of volledig elektrische warmtepompen. Voor beide systemen geldt dat ze het best werken in combinatie met goede isolatie.

Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met de bestaande CV-ketel. Dit systeem zorgt ervoor dat u het gebouw duurzaam kan verwarmen met minder aardgas. In principe wordt het gebouw verwarmd door de warmtepomp. Wanneer het buiten erg koud is of er snel veel warmte nodig is, slaat de CV-ketel aan. Zo blijft het energieverbruik van uw gebouw laag en bespaart u op uw energiekosten.

Een volledig elektrische warmtepomp is niet afhankelijk van de CV-ketel wanneer het buiten zeer koud is of wanneer er veel warmte nodig is. Hierdoor kan u volledig van het gas af. Het is van groot belang dat uw gebouw goed geïsoleerd is, anders heeft het geen zin.

Een warmtepomp werkt uitstekend in combinatie met zonnepanelen. Door de groene energievoorziening van de zonnepanelen kunt u uw uitstoot nog verder verminderen.

Benieuwd hoe wij uw pand kunnen verduurzamen met innovatieve klimaatsystemen? Neem contact met ons op!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DEZE DIENST

our team

Duurzame oplossingen,
warmtepompen van Technowacht

Warmtepompen dragen bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit klimaatsysteem heeft namelijk een positieve impact op het energielabel van uw bedrijf.

Sinds 1 Januari 2023 is het zelfs verplicht dat elk kantoor beschikt over energielabel C of hoger. De overheid helpt ondernemers een handje met de introductie van de ISDE-subsidie. Onder voorwaarden kan u aanspraak maken op een subsidie tot € 8.000. Benieuwd naar alle informatie over subsidieregeling voor duurzaam ondernemen? Klik hier voor het hele artikel.

Voordelen van een Warmtepomp in Kantoren en Bedrijfsgebouwen

Een warmtepomp biedt een breed scala aan voordelen voor kantoren en bedrijfsgebouwen die verder gaan dan alleen het reguleren van de temperatuur. Hieronder verkennen we enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Energie-efficiëntie: Warmtepompen staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie. Ze halen warmte uit de omgeving, zoals de lucht of de grond, en gebruiken deze om uw kantoorruimte te verwarmen of te koelen. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en verlaagt uw bedrijfskosten.
 2. Milieuvriendelijk: Het gebruik van warmtepompen draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Ze zijn een milieuvriendelijke keuze omdat ze geen fossiele brandstoffen verbranden om warmte te genereren. Dit past goed bij de groene initiatieven van veel bedrijven en draagt bij aan duurzaam ondernemen.
 3. Gezond Binnenklimaat: Naast het reguleren van de temperatuur kunnen warmtepompen de luchtkwaliteit in uw kantoor verbeteren. Ze kunnen lucht filteren en de luchtvochtigheid reguleren, wat resulteert in een gezonder binnenklimaat. Dit vermindert allergenen en kan allergieën en luchtwegaandoeningen helpen verminderen.
 4. Geluidsarm: Moderne warmtepompen zijn vaak stil in hun werking, wat belangrijk is in een kantooromgeving waar een rustige werkomgeving wordt gewaardeerd. Dit minimaliseert geluidshinder voor uw medewerkers.
 5. Financiële Incentives: In sommige regio's zijn er financiële incentives en subsidies beschikbaar voor bedrijven die investeren in energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen zoals warmtepompen. Dit kan de initiële kosten helpen verlagen.
 6. Onafhankelijkheid van Brandstofprijzen: Met een warmtepomp hoeft u zich geen zorgen te maken over schommelende brandstofprijzen, aangezien ze geen olie of gas verbruiken. Dit biedt financiële stabiliteit op lange termijn.
 7. Lange Levensduur: Warmtepompen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen relatief weinig onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten en minder downtime.

In combinatie dragen deze voordelen bij aan een comfortabeler, milieuvriendelijker en kosteneffectiever bedrijfsgebouw. Het resultaat is niet alleen tevreden medewerkers, maar ook een positieve impact op uw bedrijfsprestaties en reputatie als een duurzaam opererend bedrijf.

Benieuwd wat wij voor
jou kunnen doen?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Warmtepompen voor het klimaatdoel van 2050

Warmtepompen zijn niet alleen geweldig voor het creëren van een comfortabel binnenklimaat, maar ze spelen ook een cruciale rol in het bereiken van belangrijke klimaatdoelen, met name die van 2050. Laten we eens kijken naar hoe ze bijdragen aan een groenere toekomst:

 1. Minder Uitstoot: Warmtepompen gebruiken hernieuwbare energiebronnen, zoals de warmte in de lucht of de grond, om uw kantoor te verwarmen of te koelen. Dit betekent dat ze veel minder vervuilende stoffen uitstoten in vergelijking met traditionele verwarmings- en koelsystemen. Minder vervuiling draagt bij aan het verminderen van de negatieve impact van klimaatverandering.
 2. Lager Energielabel: Door warmtepompen te installeren, kunt u de energie-efficiëntie van uw bedrijfsgebouw aanzienlijk verbeteren. Dit heeft een directe invloed op het energielabel van uw bedrijf. Een beter energielabel toont aan dat uw bedrijf milieuvriendelijker is en kan zelfs aantrekkelijker zijn voor klanten en investeerders die geven om duurzaamheid.
 3. Voldoen aan Duurzaamheidsdoelen: Steeds meer bedrijven stellen zichzelf duurzaamheidsdoelen en streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Door warmtepompen te omarmen, kunt u een belangrijke stap zetten in de richting van het bereiken van deze doelen en tegelijkertijd uw bedrijfsvoering verbeteren.
 4. Lagere Operationele Kosten: Hoewel de initiële kosten van het installeren van warmtepompen enige investering vergen, resulteren ze op de lange termijn in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Dit maakt uw bedrijf financieel sterker en veerkrachtiger.
 5. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Door te kiezen voor milieuvriendelijke technologieën zoals warmtepompen, toont uw bedrijf zijn betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit kan uw reputatie versterken en uw klantenbasis verbreden.
 6. Toekomstbestendigheid: Met toenemende regelgeving gericht op het verminderen van de uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid, zijn warmtepompen een toekomstbestendige keuze voor uw bedrijf. Ze helpen u te voldoen aan huidige en toekomstige milieueisen.

Dus, door warmtepompen te omarmen, draagt uw bedrijf niet alleen bij aan een gezonder binnenklimaat, maar ook aan een groenere planeet en een succesvollere toekomst, passend bij de klimaatdoelen van 2050.

Bel mij terug

  Een vraag stellen

   Offerte aanvragen