8 tips voor een gezond binnenklimaat

Home >> 8 tips voor een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat in 8 tips

Zorg voor voldoende ventilatie. Dit is niet hetzelfde als luchten van het kantoor of de woning! Bij luchten wordt tijdelijk een raam of deur opengezet en wordt in één keer alle lucht ververst. Maar zodra je het raam weer sluit, bouwen ongezonde gassen zoals Co2 zich onmiddellijk weer op. Vooral in ruimtes waar veel mensen samenkomen, gebeurt dit. Mensen kunnen zich hierdoor ziek of onprettig voelen en het concentratieniveau neemt af. Daarom is het van belang om 24 uur per dag te ventileren. Bijvoorbeeld met ventilatieroosters boven de ramen of mechanische ventilatie.

8 tips gezond binnenklimaat

  1. Gebruik luchtbevochtigers als de ruimte te droog is en je last hebt van droge ogen of een droge keel.
  2. Een plantenwand, met planten die de lucht zuiveren én planten die extra zuurstof aan de lucht afgeven). Een goede aanwinst dus!
  3. Kies materialen en apparaten waarvan bekend is dat deze weinig of geen schadelijke chemische stoffen bevatten en waarvan emissietesten uitwijzen dat de emissies beperkt zijn.
  4. Kies materialen met een beperkt werkzaam oppervlak zoals harde in plaats van zachte vloerbedekking.
  5. Wacht na de inrichting van een gebouw enkele weken voor ingebruikname. Ventileer goed.
  6. Beperk risico op schimmelgroei, zorg voor voldoende thermische isolatie dus.
  7. Kies voor materialen die goed en eenvoudig zijn schoon te maken.
  8. Maak voldoende en op de juiste wijze schoon. Beperk blootstelling aan schoonmaakmiddelen.

Doe eens een quick scan

Meer weten over een gezond binnenklimaat? Of hebben jij of jouw medewerkers regelmatig last van gezondheidsproblemen en wil je ook graag een luchtonderzoek laten verrichten? Neem dan contact op met de experts van Technowacht voor vrijblijvende informatie of een offerte.

Bron: Facto