De voordelen van een airconditioning!

Home >> De voordelen van een airconditioning!

De voor- en nadelen van een airco!

De zomers lijken ieder jaar warmer te worden en dus zoeken we steeds meer manieren om de verkoeling op te zoeken. In het buitenland is airco een echte must, maar we zien de fijne verkoelers ook steeds vaker terug in Nederland.

Naast het koelen van de ruimte zorgt de airco er ook voor dat de lucht ontvochtigd en gefilterd wordt. Een moderne airconditioner is bovendien in staat om zowel te koelen als te verwarmen. De combinatie van deze functies zijn handig als je het systeem installeert in een ruimte waar het in de zomer erg warm wordt, maar die je in de winter ook graag wilt verwarmen. Zo heb je tijdens alle seizoenen een comfortabele binnentemperatuur.

 

Wat is een energiezuinige oplossing?

Een split-airco is een geavanceerde en een ideale en energiezuinige oplossing voor klimaatbeheersing in gebouwen. Splitsystemen zijn goedkoop, de temperatuur is gemakkelijk per ruimte regelbaar, en vloerverwarming, radiatoren of convectoren zijn overbodig.

Vanwege ons klimaat zal tevens de behoefte aan een comfortabel verwarmingssysteem altijd blijven bestaan. Omwille van het milieu, de stijgende energieprijzen en de wettelijke eisen groeit de vraag naar energiezuinige verwarmingssystemen.

Overweeg je ook airconditioning? Wij hebben de voordelen én nadelen van een airco op een rijtje gezet.

De voordelen van een airco

Omdat de temperaturen van Nederlandse zomers steeds hoger lijken uit te vallen, is een airco geen overbodige luxe. Het kan echt een toevoeging zijn om de volgende redenen:

Het doel van de airco, de verkoeling, is ook meteen het grootste voordeel. Op warme dagen zal een airco het allerbeste werken om je huis of kantoor koel te maken én te houden. Dit zal de leef- en werkkwaliteit tijdens de warmte zeker ten goede komen. Bovendien zorgt een koele werkplek voor meer productiviteit.

Airco’s zorgen voor schonere lucht en dus een betere luchtkwaliteit. Door gebruik te maken van een filter met een zeer grote dichtheid worden zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de ingaande lucht gefilterd. Bovendien is het filter in de airco uitgerust met een antibacteriële laag, waardoor bacteriën geen kans meer hebben.

Een airconditioning blaast naast koude lucht ook warme lucht uit, waardoor een ruimte snel verwarmd wordt. Als de ruimte afkoelt, dan is deze met een airco in een mum van tijd weer op temperatuur. De cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruik je aanzienlijk minder energie.

Een hoge luchtvochtigheid geeft een klam gevoel en een warme en vochtige omgeving. Met een airco maak je niet alleen de temperatuur maar ook de relatieve luchtvochtigheid beheersbaar. Met een airco zorg je dus niet alleen voor verkoeling en verwarming, maar haal je ook het vocht uit de lucht, waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

 

 

Download gratis:

“Per 1 januari 2023 moet elke kantoor minimaal een energielabel C hebben. Lees in dit e-boek achtergronden en hoe je het aanpakt. En -dus- hoe je geld kunt besparen.” 

Werken aan engergielabel a voor kantoor

De nadelen van een airco

Het energieverbruik is vaak één van de nadelen die ter sprake komen wanneer het over airconditioning gaat. De airco zou een enorme energievreter zijn. Toch is dat niet helemaal waar.

Uiteraard verbruikt een airco energie, maar niet meer dan de koelkast of wasdroger. Bovendien zijn de meeste airco’s tegenwoordig voorzien van een groen energielabel, en dat betekent dat ze zuinig tot zeer zuinig zijn in hun energieverbruik.

Een ander veel gehoord nadeel van een airco is de negatieve impact die de airco op het milieu zou hebben. De koelstoffen in het systeem zouden erg schadelijk zijn in geval van een lek. Gelukkig zijn de koelvloeistoffen nu veel veiliger. Bovendien is de kans op een lek minimaal als je kiest voor een kwalitatieve airco en de installatie overlaat aan een expert.

Nog even in het kort de voordelen van een airco op een rijtje:

  • Geeft verkoeling op warme dagen
  • Geeft warmte in de winter
  • Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt)
  • Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
  • Kan het wonen en slapen in huis of werken op kantoor een stuk aangenamer maken
  • Indien goed onderhouden, heb je er jaren plezier van

Conclusie

Eigenlijk zijn er geen nadelen als je kiest voor een airco die betrouwbaar en energiezuinig is. Zorg je voor regelmatig onderhoud en stel je het systeem juist af? Dan ben je verzekerd van een ideale temperatuur en luchtvochtigheid in zowel de zomer als de winter.

Wil jij ook een airco aanschaffen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord voor een vrijblijvend advies of een offerte via: https://technowacht.nl/contact/

Wil je snel een goed advies?

Bel me terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: