De belangrijkste voordelen van een airconditioningsysteem!

Home >> De belangrijkste voordelen van een airconditioningsysteem!

De belangrijkste voordelen van een airconditioning op een rijtje

Naast het eenvoudig regelen van de temperatuur in een ruimte, waardoor het comfortabeler is om in die ruimte te verblijven, zijn er nóg een aantal belangrijke voordelen:

  • Het verminderen van de luchtvochtigheid in een ruimte, wat niet alleen bijdraagt aan een prettiger binnenklimaat maar bovendien schimmelgroei voorkomt,
  • Het filteren van de lucht, waardoor stof en andere deeltjes worden verwijderd dat vervolgens bijdraagt aan een gezond binnenklimaat,
  • Met het koelen van een ruimte kan ook het energieverbruik afnemen als gevolg van de vermindering van de warmteopbouw in de ruimte.

Welke type airconditioningsystemen zijn er op de markt?

Split-unit airconditioning: Dit type systeem bestaat uit twee componenten, een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit is verantwoordelijk voor het circuleren van de gekoelde lucht in de ruimte, terwijl de buitenunit de warmte uit de lucht absorbeert en afvoert.

Window-unit airconditioning: Dit is een compact systeem dat geïnstalleerd wordt in een raamopening. Het is een populaire optie voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers of werkkamers.

Ducted airconditioning: Dit systeem is verborgen in het plafond of onder de vloer en gebruikt ducts (buizen) om de gekoelde lucht te circuleren door de verschillende ruimtes van een gebouw.

Portable airconditioning: Dit is een mobiel systeem dat op wielen staat en gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatst kan worden.

Centrale airconditioning: Dit type systeem wordt gebruikt in grotere gebouwen of woningen. Het systeem is verbonden met een netwerk van leidingen om de gekoelde lucht te circuleren naar verschillende ruimtes.

Mini-split airconditioning: Dit type airconditioning is een combinatie van een split-unit airconditioning en een ducted airconditioning. Hierbij worden verschillende binnenunits gekoppeld aan één buitenunit, waardoor de gekoelde lucht naar meerdere ruimtes kan worden gepompt.

Benieuwd naar de luchtkwaliteit op jouw kantoor?

Laat vrijblijvend en geheel kosteloos de luchtkwaliteit bij jou op kantoor meten. Meer weten? Klik hier

 

Welk type airconditioning is geschikt voor mijn kantoorpand?

De keuze van een airconditioning systeem voor een kantoorpand hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het pand, het aantal ruimtes, de hoeveelheid ramen en de specifieke verwarming- en koelingsbehoeften.

Een ducted airconditioning systeem is vaak een goede keuze voor een kantoorpand, omdat het een efficiënte manier biedt om de gekoelde lucht te circuleren door verschillende ruimtes. Dit systeem is verborgen in het plafond of onder de vloer, waardoor het niet storend is voor de esthetiek van het pand en de ruimtes. Bovendien kan het worden aangepast aan de specifieke koelingsbehoeften van elke ruimte.

Een andere optie is een VRF systeem (Variable Refrigerant Flow), het is een systeem dat werkt op basis van een warmtepomp technologie en kan zowel koelen als verwarmen. Het is een zeer efficiënt systeem dat zich aanpast aan de koelingsbehoeften van de ruimtes.

Daarnaast is er het Mini-split airconditioning systeem. Dit type airconditioning is een combinatie van een split-unit airconditioning en een ducted airconditioning. Hierbij worden verschillende binnenunits gekoppeld aan één buitenunit, waardoor de gekoelde lucht naar meerdere ruimtes kan worden gepompt. Dit systeem is geschikt voor kantoren met meerdere ruimtes die individueel geregeld moeten worden.

Download gratis: "aan de slag met energielabel A"

“Per 1 januari 2023 moet elke kantoor minimaal een energielabel C hebben. Lees in dit e-boek achtergronden en hoe je het aanpakt. En -dus- hoe je geld kunt besparen.”

Werken aan engergielabel a voor kantoor

Waar let ik op bij de aanschaf van een airco?

Er zijn verschillende factoren waar u op moet letten bij de aanschaf van een airconditioning systeem:

Afmeting van de ruimte: Het is belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is waarvoor u een airconditioner wilt kopen zodat u een systeem kiest dat geschikt is voor de afmeting van de ruimte,

SEER-waarde: SEER staat voor “Seasonal Energy Efficiency Ratio” en geeft aan hoe efficiënt een airconditioner is. Hoe hoger de SEER-waarde, hoe efficiënter het systeem is,

Geluidsniveau: Sommige airconditioners zijn stiller dan andere, dus als u op zoek bent naar een systeem dat minder geluid maakt, moet u ervoor zorgen dat u een systeem kiest met een lager geluidsniveau,

Filtratie: Controleer of het airconditioning systeem een efficiënte luchtfiltering heeft, zoals een HEPA-filter om de lucht in de ruimte te verbeteren,

Bediening: Kijk of het systeem eenvoudig te bedienen is, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een smartphone app,

Onderhoud: Controleer of het systeem eenvoudig te onderhouden is, bijvoorbeeld of de filters gemakkelijk vervangen kunnen worden,

Garantie: Zorg ervoor dat het systeem een garantietermijn heeft en dat de service en ondersteuning beschikbaar is in geval van problemen,

Prijs: Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen om er zeker van te zijn dat u een goede prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

In elk geval is het belangrijk om een professioneel advies in te winnen bij een airconditioning expert zodat u het systeem kunt kiezen dat het beste past bij de specifieke eisen van uw kantoorpand.

Wil jij ook een airconditioningsysteem aanschaffen voor je bedrijfspand?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier

Bel me terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: