december 22, 2023

Ventilatiekanaal Reinigen.

Belangrijk Voor Een Gezond Binnenklimaat

Ventilatiekanalen op kantoor zorgen voor een continue luchtstroom van schone buitenlucht. Vaak is de buitenlucht namelijk frisser dan de lucht binnen. Op kantoren wordt het behouden van voldoende ventilatie vaak vergeten. Dit kan nadelige gevolgen hebben op de gezondheid van uw medewerkers. Het installeren van ventilatiekanalen die schone buitenlucht naar binnen trekken kan al een wereld van verschil maken. Echter is het wel van essentieel belang dat deze ventilatiekanalen goed blijven functioneren en dus grondig onderhouden worden. In deze blog lichten we toe waarom de ventilatiekanaal reinigen cruciaal is voor een behorende werking.

Waarom is het reinigen van uw ventilatiekanalen essentieel?

Uw ventilatiekanaal zorgt gedurende de hele dag voor de aanvoer van frisse lucht en de afvoer van vervuilde lucht naar buiten. Deze voortdurende circulatie maakt de ventilatiekanalen vatbaar voor vervuiling. Zonder regelmatig onderhoud transformeert uw ventilatiesysteem in een broedplaats voor stof, bacteriën en vocht, wat zelfs de groei van schimmel kan veroorzaken.

Uiteraard heeft een overmaat aan stof, bacteriën en vocht, wat kan leiden tot schimmelvorming, een aanzienlijke negatieve invloed op uw gezondheid. Dit probleem is vaak terug te voeren naar een niet goed functionerende ventilatiebox. De ventilatiebox dient vochtige lucht af te voeren, maar wanneer dit niet effectief gebeurt, hoopt vochtige lucht zich op in het ventilatiekanaal. Deze ophoping van vochtige lucht vergroot de kans op schimmelgroei aanzienlijk.

our team

Hoe reinigt u efficiënt de ventilatiekanalen op kantoor?

Onderhoud van uw ventilatiesysteem is dus van cruciaal belang, maar hoe pakt u dit precies aan? Bij mechanische ventilatie is zelf reinigen helaas geen haalbare optie. Een eenvoudige borstel of stofzuiger kan aanvankelijk wellicht helpen, maar voor een grondige reiniging is professionele expertise vereist.

Hoe vaak is het noodzakelijk om een ventilatiekanaal te laten reinigen?

Wij adviseren om elke 3 tot 5 jaar een specialist in te schakelen voor een uitgebreide controle en grondige reiniging van het gehele systeem. Op deze manier verzekert u zichzelf van een optimale werking en een gezond binnenklimaat.

Optimaliseer de werking door luchtfilters regelmatig te reinigen

Luchtfilters spelen een essentiële rol bij het zuiveren van de buitenlucht die het systeem aanzuigt. Microscopisch fijnstof kan anders in de luchtwegen belanden. Door regelmatig de

luchtfilters te reinigen, garandeert u dat het ventilatiekanaal uitsluitend schone lucht naar de binnenruimte transporteert.

climate img

Ventilatiekanalen op maat voor elke ruimte

Hoewel ventilatiekanalen in vrijwel elke binnenruimte kunnen worden geïnstalleerd, is er geen universeel toepasbaar model. Elke ruimte is uniek, en daarom vereist elke ventilatieoplossing maatwerk. Ontdek de gepersonaliseerde aanpak voor optimale ventilatie in uw specifieke omgeving en neem contact met ons op!

Bel mij terug

    Een vraag stellen

      Offerte aanvragen