april 12, 2023

Duurzame verwarming en koeling voor de toekomst: warmtepomp

Warmtepomp is de toekomst van duurzame verwarming. In een wereld waar gas, een niet-duurzame grondstof, steeds schaarser wordt en het milieu negatief beïnvloedt, bieden warmtepompen een verfrissende oplossing. Ze draaien namelijk op elektriciteit, wat niet alleen efficiënter is, maar ook milieuvriendelijker.

Het geheim zit hem in de slimme manier waarop warmtepompen energiebronnen benutten. Ze halen warmte uit de omgeving en brengen deze naar binnen, waardoor u kunt genieten van een comfortabele temperatuur zonder schadelijke uitstoot. Dit is niet alleen goed voor uw financiën, maar ook voor het behoud van onze prachtige planeet.

Ontdek hoe warmtepompen uw bedrijf duurzamer en energiezuiniger kunnen maken. Maak de overstap naar een groenere toekomst met deze innovatieve technologie.

Warmtepomp verplicht 2026

In de nabije toekomst, vanaf 2026, staat er een belangrijke verandering te wachten voor huiseigenaren: wanneer uw huidige CV-ketel het begeeft, zal het tijd zijn om over te stappen op een (hybride) warmtepompsysteem. Dit besluit is vorig jaar genomen door het kabinet, en het heeft alles te maken met duurzaamheid.

De traditionele CV-ketel heeft zijn tijd gehad als het gaat om duurzaamheid. Het is niet langer de meest verantwoorde keuze. Daarom wordt de overgang naar een warmtepomp sterk aangemoedigd. Een warmtepomp is veel efficiënter en milieuvriendelijker. Het is een belangrijke stap in de richting van een circulaire economie, waarin we zuiniger omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen.

Dus, bereid uzelf voor op de toekomst. Zodra uw CV-ketel na 2026 aan vervanging toe is, is de overstap naar een warmtepomp de juiste keuze om bij te dragen aan een groenere en duurzamere wereld.

Warmtepomp verplicht 2026

Volledige of hybride warmtepomp?

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, waaronder de hybride warmtepomp en de volledig elektrische warmtepomp. Het is belangrijk om te begrijpen wat het verschil tussen deze twee systemen is.

Het hybride warmtepomp systeem is een aanvulling op uw bestaande CV-ketel. Deze twee systemen werken samen om uw gebouw te verwarmen. De hybride warmtepomp levert grotendeels de benodigde warmte, maar in situaties waarin het buiten erg koud is of wanneer er snel veel warmte nodig is, springt de CV-ketel bij. Dit gebeurt dankzij een slimme thermostaat die bepaalt welk systeem op welk moment moet worden gebruikt.

Dit systeem van afwisseling kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw gasrekening, tot wel 50-70%. De hybride warmtepomp haalt namelijk warmte uit de omgeving (zoals de aarde, lucht of water) om uw gebouw te verwarmen. Omdat de warmtepomp dit als belangrijkste energiebron gebruikt, wordt er minder gas verbruikt, wat resulteert in besparingen.

Een lucht-lucht warmtepomp werkt zowel verkoelend als verwarmend. Een warmtepomp is een zeer efficiënt systeem. Doormiddel van een slimme thermostaat wordt bepaald wanneer de warmtepomp of CV-ketel aanslaat. Zo bent u verzekerd van de meest energiezuinige oplossing.

our team

Maatwerk Advies voor Warmtepompen en Ventilatiesystemen bij Technowacht

Het belang van grondig en regelmatig onderhoud mag niet worden onderschat als het gaat om de duurzame werking van uw warmtepompsysteem. Bij Technowacht begrijpen we dit als geen ander, en daarom bieden we deskundig onderhoud dat de levensduur van uw installatie garandeert.

Onze vakkundige monteurs voeren uitgebreide controles uit op uw warmtepompinstallatie. Door preventief te handelen, voorkomen we technische defecten voordat ze problematisch worden. Dit betekent dat u niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunt blijven genieten van de voordelen van uw warmtepompinstallatie.

Over het algemeen volstaat een jaarlijkse inspectie van uw warmtepomp om potentiële storingen tijdig te signaleren en te voorkomen. Dit bespaart niet alleen kosten op reparaties, maar zorgt er ook voor dat uw warmtepomp efficiënt blijft werken, wat gunstig is voor uw comfort en energiebesparingen. Wij staan voor u klaar om dit essentiële onderhoud uit te voeren en u gemoedsrust te bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw bedrijf te verduurzamen en klaar te stomen voor de toekomst!

Bel mij terug

    Een vraag stellen

      Offerte aanvragen