Het belang van een binnenklimaat onderzoek

Home >> Het belang van een binnenklimaat onderzoek

Een binnenklimaat onderzoek

Heeft u last van tocht, schimmel, een onaangename of muffe geur? Zit er condens op ramen of kozijnen, of is er sprake van vochtschade aan wanden of vloeren? Dan is er zeer waarschijnlijk iets mis met het binnenklimaat. Wees alert en laat een expert een binnenklimaat onderzoek uitvoeren om de genoemde problematiek in kaart te brengen en u te adviseren.

Wat wordt bedoeld met binnenklimaat?

Een gebouw dient werknemers een behaaglijk en gezond binnenklimaat te bieden. Als we het hebben over een binnenklimaat, worden factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en de luchtsnelheid bedoeld. Het binnenklimaat zegt veel over de kwaliteit van de lucht en heeft invloed op de productiviteit en het comfort van uw werknemers. Het thermisch binnenklimaat heeft betrekking op de optimale temperatuur in een gebouw.

Gezondheidsklachten door een slecht binnenklimaat

Een ongezond binnenklimaat kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden. Veelvoorkomende symptomen van een slecht binnenklimaat zijn:

 • hoofdpijn
 • branderige ogen/droge ogen
 • geïrriteerde huid
 • slijmvliezen geïrriteerd
 • benauwd gevoel
 • concentratieproblemen

Deze gezondheidsklachten kunnen leiden tot ziekteverzuim en een onprettig leefklimaat.

 

Download gratis:

‘handige tips om te werken aan een gezond binnenklimaat’

E boek over gezonde werkomgeving

Waarom een binnenklimaat onderzoek?

Een gezond binnenklimaat is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Goed ventileren is zeker ten tijde van corona erg belangrijk. Gebouwen zijn vaak druk bezet met mensen die van alles mee naar binnen nemen, dat heeft invloed op de luchtkwaliteit in een gebouw.

Een comfortabel binnenklimaat is op scholen en kantoren erg belangrijk. Bij gebouwen met veel werknemers kan een slecht binnenklimaat leiden tot hoge kosten door ziekteverzuim. Als werkgever wilt u dat werknemers zich goed voelen en in een veilige omgeving kunnen werken. Zeker nu willen we aan de richtlijnen voor een gezond binnenklimaat voldoen.

  Hoe verloopt een binnenklimaat onderzoek ?

  Een binnenklimaat-onderzoek bieden wij aan in verschillende vormen. Naast een objectief binnenklimaat onderzoek, ontvangt u ook praktisch advies met als doel het verbeteren van het binnenklimaat en daarmee uw binnenmilieu. Afhankelijk van uw vraag en de klachten worden bepaalde waarden gemeten. Met behulp van bijvoorbeeld dataloggers worden de temperatuur, luchtvochtigheid, dauwpunt en het CO2 -gehalte over een bepaalde periode gemeten. Maar ook worden er zogenaamde spotmetingen uitgevoerd om direct inzicht te krijgen in de kwaliteit van de luchtcondities. Door middel van het nemen van contact- en luchtmonsters wordt  de aanwezigheid en concentratie van schimmel, fijnstof en roet bepaalt.

   Welke waarden worden onderzocht?

   Het uitvoeren van binnenklimaat onderzoek is heel breed. Onder meer worden de volgende waarden onderzocht:

   • Temperatuur
   • Luchtvochtigheid
   • Dauwpunt
   • CO2-niveau
   • CO-niveau
   • Ventilatie
   • Geluid

   Tegenwoordig brengen mensen ruim 80% van hun tijd binnen door. Bij klachten is het verstandig om zo snel mogelijk een binnenklimaat onderzoek te laten doen en de oorzaak aan te pakken. Bij een binnenklimaat-onderzoek beoordelen wij meteen of de ventilatie aan de actuele richtlijnen van het RIVM voldoet.

   Wilt u verzekerd zijn van een goed binnenklimaat? De experts van Technowacht helpen u graag.

   Wil je snel een goed advies?

   Bel me terug

   "*" geeft vereiste velden aan

   Naam*
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Lees ook: