Comfort in de zomer (en de winter)

Home >> Comfort in de zomer (en de winter)

Comfort in de zomer (en de winter)

“Hoe krijg je een optimaal werkcomfort het hele jaar door.”

 Bij zomerse temperaturen is een airconditioning systeem geen overbodige luxe om in jouw kantoor, praktijkruimte of winkel voor de nodige verkoeling te zorgen. Maar wist je dat je een airco-installatie tijdens de winter ook kunt gebruiken om te verwarmen? Zo geniet je dus het hele jaar door van een perfect binnenklimaat en een optimaal comfort. In dit artikel lichten we toe hoe dit werkt!

Altijd de gewenste binnentemperatuur

Als de zon vaker en feller begint te schijnen, overwegen veel mensen om een airconditioning systeem aan te schaffen. Helemaal niet raar, want als de hoge temperaturen enkele dagen aanhouden, stapelt de warmte zich snel op in kantoor, praktijkruimte of winkel. Een zonwering is een oplossing, maar na verloop van tijd kunnen de temperaturen toch behoorlijk oplopen.

Een airconditioning biedt de oplossing. Met de aanschaf van een airconditioning systeem kun jij en jouw medewerkers zelf de gewenste binnentemperatuur instellen. Om comfortabel te kunnen werken hoef je de temperatuur niet laag in te stellen, de temperatuur bijvoorbeeld instellen op 24°C, leidt al tot minder transpireren en ervaar je het binnen al snel als zeer comfortabel.

Optimaal comfort het hele jaar door

Steeds meer mensen kiezen voor een airconditioning systeem die ze in de lente, de herfst en zelfs de winter laten installeren. Een hele goede keuze, want een airco is een installatie waarmee je het hele jaar door je comfort verhoogt.

Hoe werkt een airconditioning systeem?

Airconditioning systemen transporteren de warmte van de ene omgeving naar de andere met behulp van een koelmiddel. De werking van dit systeem is gebaseerd op de compressietechniek en kun je vergelijken met die van een koelkast: de warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven. Bij het verwarmen is die werking omgekeerd: de warmte wordt aan de buitenlucht onttrokken en aan de binnenruimte afgegeven.

 

Download gratis:

‘handige tips om te werken aan een gezond binnenklimaat’

E boek over gezonde werkomgeving

 

Wat is het verschil tussen een airco en klimaatbeheersing?

Klimaatbeheersing is veel omvattender dan een airconditioningsysteem. Een klimaatsysteem kan koelen, maar ook verwarmen en ventileren. Het beheerst letterlijk de aspecten van het klimaat in de ruimte. Een airco recirculeert lucht, een klimaatsysteem zorgt er ook voor dat er voldoende toevoer is van schone, frisse lucht. Die schone lucht zorgt er voor dat er goede luchtkwaliteit aanwezig is en blijft. In een werkomgeving waarin je de lucht deelt met collega’s heeft een goed klimaatsysteem de voorkeur boven een airconditioningsysteem.

Airco’s en de verschillen

Afhankelijk van jouw situatie en jouw wensen kun je kiezen voor bijvoorbeeld een splitairco of een multi splitairco.

Splitairco

Bij een split wordt één binnen unit op één buitenunit aangesloten. Met dit systeem, dat gemakkelijk te plaatsen is, kun je dus één ruimte koelen en verwarmen. Geschikt voor bijvoorbeeld een praktijkruimte.

Multi splitairco

Met een multi splitsysteem kun je meerdere binnen units op een buitenunit aansluiten. Zo koel en verwarm je diverse ruimtes in bijvoorbeeld een kantoorpand. Elke ruimte kun je afzonderlijk qua temperatuur bedienen.

Het berekenen van het vermogen

Belangrijk bij de keuze van een airconditioning is de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Een goede berekening van het benodigde vermogen is daarom van groot belang. Een klimaat expert kan deze berekening voor jou maken.

Onze tip!

Wacht niet op een hittegolf, maar plaats tijdig je bestelling. Zo vermijd je wachttijden en kun je ook tijdens de warmste dagen genieten van een optimale binnentemperatuur.

 

Lees ook: