april 12, 2023

Het belang van juiste ventilatie in scholen

een klaslokaal vol met voordelen

Op school brengen leerlingen en leraren veel tijd door in klaslokalen. Het is daarom van essentieel belang dat de omgeving waarin ze leren en lesgeven, gezond en comfortabel is. Een van de cruciale aspecten hiervan is goede ventilatie in scholen.

Ventilatie in scholen onderzoek

Uit een onderzoek van het LCVS (Landelijk Coördinatieteam Ventilatie in Scholen) in 2020 blijkt dat slechts 30 procent van alle schoolgebouwen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs voldoet aan de ventilatienormen. Dit gebrek aan goede ventilatie in scholen kan de gezondheid van zowel leerlingen als docenten negatief beïnvloeden.

Het is van vitaal belang om de luchtkwaliteit in scholen te verbeteren. Het bevorderen van een gezonde leeromgeving is essentieel voor het welzijn en de prestaties van studenten. Daarom is het noodzakelijk dat scholen investeren in ventilatiesystemen die aan de normen voldoen en zorgen voor een frisse en veilige omgeving.

our team

Ventilatie in scholen verbeteren

Een gezond binnenklimaat met voldoende ventilatie in scholen is dus van groots belang. Maar hoe verbeter je het binnenklimaat in scholen nou concreet? Hier zijn enkele praktische stappen die kunnen worden genomen om de luchtkwaliteit en het welzijn van leerlingen en docenten te bevorderen:

 

  1. Moderne Ventilatiesystemen:

Investeer in up-to-date systemen die voldoen aan de nieuwste normen voor luchtkwaliteit. Deze systemen zorgen voor een continue stroom van frisse lucht en filtreren verontreinigingen.

  1. Regelmatig Onderhoud:

Zorg voor regelmatig onderhoud van ventilatiesystemen. Filters moeten op tijd worden vervangen en systemen moeten grondig worden gereinigd om optimale prestaties te garanderen.

  1. Natuurlijke Ventilatie:

Waar mogelijk moet natuurlijke ventilatie worden bevorderd. Ramen en deuren kunnen worden geopend om frisse lucht binnen te laten, vooral op dagen met aangename weersomstandigheden.

  1. CO2-Metingen:

Installeer CO2-sensoren in klaslokalen. Deze meten de concentratie van koolstofdioxide in de lucht en kunnen aangeven wanneer de ventilatie moet worden verbeterd.

  1. Educatie en Bewustzijn:

Onderwijs leerlingen en docenten over het belang van schone lucht voor hun gezondheid en concentratie. Creëer bewustwording over de rol die goede luchtkwaliteit speelt in het leerproces.

 

Vraag nu uw gratis binnenklimaat inspectie aan en laat u adviseren over de mogelijkheden bij Technowacht.

 

Bron: Rijksoverheid

climate img
Bel mij terug

    Een vraag stellen