Home >> Onze dienstverlening >> Het binnenklimaatonderzoek

Het binnenklimaatonderzoek, reserveer een gratis inspectie

“Een gezond binnenklimaat leidt tot meer werkplezier en lager ziekteverzuim”

 

Een goed binnenklimaat of binnenmilieu in jouw kantoor draagt bij aan de gezondheid en productiviteit van je medewerkers. Onder binnenmilieu (of binnenklimaat) wordt doorgaans verstaan: de lucht, de chemische bestanddelen en fysieke omstandigheden. De kwaliteit van het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid en de beleving van de werkplek. Bij een ongezond binnenklimaat, kunnen er gezondheidsklachten optreden die kunnen leiden tot (onnodig) productiviteitsverlies en ziekteverzuim.

Technowacht doet binnenklimaatonderzoek in gebouwen én adviseert over pragmatische oplossingen.

Het belang van een gezonde werkplek voor jouw medewerkers

Voor de werkgever valt het aanbieden van een ‘gezonde en veilige werkplek’ onder de zorgplicht. Daarbij hoort ook een gezond binnenklimaat. Veelgehoorde klachten die verband houden met het binnenmilieu zijn:

 • Irritaties aan ogen;
 • Irritaties aan luchtwegen;
 • Verkoudheidsverschijnselen;
 • Hoofdpijn;
 • Concentratieverlies.
Regele van de druk in airconditioningsystemen

Wat onderzoeken onze binnenklimaat experts?

Heeft u aanwijzingen dat bovenstaande klachten zich voordoen binnen uw organisatie, dan is het raadzaam om een luchtonderzoek te laten uitvoeren. Dit kan bestaan uit een microbiologisch luchtonderzoek en/of een chemisch/fysisch luchtonderzoek. Ook hygiënemonsters kunnen deel uitmaken van het onderzoek. Soms wordt alles gemeten om een zo goed mogelijk beeld van de problematiek te krijgen en op andere momenten wordt er gekozen voor een beperkter onderzoek. Wat er onderzocht dient te worden ligt aan de onderliggende onderzoeksvraag.

DE VOORDELEN VAN BINNENKLIMAAT ADVIES DOOR TECHNOWACHT 

  Z

  Ruime ervaring bij 800 opdrachtgevers

  Z

  Verlaging energiekosten

  Z

  Lager ziekteverzuim en voldoen aan ARBO wetgeving

  Z

  Je voorkomt storingen aan de klimaatsystemen

  Z

  Je bent verzekerd van een optimale luchtkwaliteit

  Z

  Je regelt zelf de temperatuur en luchtvochtigheid

  Aanvragen gratis inspectie:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Werken aan een gezond binnenklimaat?

  Download gratis

  "Leer hoe je eenvoudig zelf kunt werken aan een gezond binnenklimaat op kantoor. "

  • Welke factoren beïnvloeden de luchtkwaliteit
  • Effect van temperatuur
  • Een optimale luchtvochtigheid
  • en zeker nog 15 andere tips die je direct helpen.

   

  Hoe pakken wij het binnenklimaat onderzoek aan?

  Als werkgever of vastgoedeigenaar wilt u uw medewerkers en gebouwgebruikers een gezond binnenklimaat kunnen garanderen. Onze ervaren bouwkundige en installatietechnische adviseurs onderzoeken snel en efficiënt de kwaliteit van het binnenklimaat op het sick building syndrome.

  Samen met de resultaten van het onderzoek draagt onze expert doeltreffende binnenklimaat oplossingen aan, zoals het geregeld vervangen van de filters in luchtbehandelingsinstallaties, goede ventilatie en tijdige inspectie van het drinkwater op legionella.

  Het microbiologisch onderzoek

  Microbiologisch onderzoek wijst uit of jouw locatie aan alle geldende eisen voldoet. Micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen en verspreiden. In tal van branches – zoals de voedingsmiddelenindustrie, horeca en ziekenhuizen – worden hoge eisen gesteld aan hygiëne en infectiepreventie. Onze ervaren binnenklimaat experts nemen verschillende monsters in werkruimtes en installaties, die vervolgens worden onderzocht in een geaccrediteerd laboratorium.

  Jij, als opdrachtgever, ontvangt een rapport dat een helder overzicht geeft van de onderzoeksresultaten, inclusief binnenklimaat advies en oplossingen en vervolgacties om besmettingshaarden aan te pakken. 

  Projectmanagement en advies

  Wij voeren het proces van binnenklimaatonderzoek en advies geheel in eigen beheer uit. Dat betekent dat u één aanspreekpunt heeft en niet met meerdere partijen contact hoeft te onderhouden. Onze adviezen zijn onafhankelijk en discreet. Bovendien kan onze binnenklimaat expert jouw medewerkers deskundig voorlichten over de kwaliteit en oplossingen om het binnenklimaat te verbeteren.

  De Healthy Environment Group

  Binnen de Healthy Environment Group zijn we van alle markten thuis, zoals airconditioning, koelen en verwarmen in één, ventilatie, luchtbevochtiging, lucht- en decontaminatieruimte, luchtkwaliteit metingen en professioneel onderhoud. Door onze transparante, procesmatige aanpak zijn er geen verrassingen, geen onverwachte hoge kosten en alles wat we doen is volgens een strikte systematische aanpak met specialisten in elke fase. Dat is de expertise die de groep in de afgelopen decennia met elkaar heeft opgebouwd.