oktober 18, 2023

Van het Gas Af

Stappenplan voor een Duurzame Overgang

De urgentie om van het gas af te stappen is duidelijk, gezien de overheid de ambitie heeft om Nederland in 2050 volledig aardgasvrij te maken. Als ondernemer sta je voor de uitdaging om tijdig over te schakelen naar duurzame verwarmingsbronnen. Dit artikel biedt een gestructureerd stappenplan om deze overgang soepel te laten verlopen.

Deadline en Belastingbeleid

Hoewel concrete deadlines voor bedrijven ontbreken, is het cruciaal om te begrijpen dat de overheid stapsgewijs de belasting op gas zal verhogen. Als ondernemer is het slim om alternatieve verwarmingsbronnen te overwegen. Warmtepompen, biomassaketels en zonneboilers zijn opties die je bedrijfspand duurzaam kunnen verwarmen.

Planning en Energieadvies

Voordat je de overstap overweegt, is een energieadvies essentieel. Een expert kan niet alleen de kosten en mogelijkheden van alternatieve verwarmingsbronnen uiteenzetten, maar ook andere energiebesparende maatregelen voorstellen. Een weldoordachte planning is van belang, inclusief de aanschaf en installatie van het gekozen verwarmingssysteem en eventuele isolatieaanpassingen.

Praktische Overwegingen

Indien je een huurpand hebt, vereist de overgang overleg met de eigenaar en een haalbaarheidsonderzoek. Duurzame alternatieven, zoals warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen, en stadsverwarming, dienen zorgvuldig te worden afgewogen op basis van jouw specifieke behoeften en investeringscapaciteit.

our team

Winterklaar zonder Gas

Een gasloze winter vereist een doordachte aanpak. Een warmtepomp, aangevuld met goede isolatie, is een krachtige combinatie om je bedrijfspand te verwarmen. Biomassaketels en zonneboilers zijn eveneens effectieve opties. Daarnaast zijn energiebesparende maatregelen, zoals isolatie en efficiënt energiegebruik, van groot belang.

Airco versus Gas: Kostenoverwegingen

Hoewel airconditioning geschikt kan zijn voor lokale verwarming, is het over het algemeen niet kostenefficiënt op grote schaal. Duurzame alternatieven, zoals warmtepompen, zijn op lange termijn voordeliger en dragen bij aan een duurzame toekomst.

Kosten Duurzame Alternatieven

De initiële kosten voor duurzame alternatieven variëren, maar op lange termijn zijn ze vaak voordeliger. Een overzicht van richtprijzen voor warmtepompen, biomassaketels, zonneboilers en stadsverwarming biedt inzicht in de investeringskosten en mogelijke besparingen.

climate img

Schakel de Experts In

Als je serieus overweegt van het gas af te gaan, is het raadzaam de hulp van experts in te schakelen. Technowacht staat klaar om je vrijblijvend te adviseren en te begeleiden bij de eerste stappen naar een duurzame toekomst voor jouw woning of bedrijfspand. Neem contact op en zet de eerste stap naar gasloos verwarmen!

Bel mij terug

    Een vraag stellen

      Offerte aanvragen